Каналізаційні очисні споруди смт. Чорнобай, Черкаської області потужністю 400 м3/добу (перспек. 800 м3/добу)

Травень 2007
Направления: 
Услуги: 

Виконана технологічна частина проекту споруд механічної та біологічної очистки стічних вод потужністю 400 м3/добу з перспективою до 800 м3/добу.
Технологічна схема передбачає існуючі споруди, а саме: приймальну камеру, механічну очистку стічних вод, пісколовки, розподільчу камеру, усереднювач. В існуючому блоці ємкісних споруд в секції аеротенків встановлюються 4 блоки повного біологічного очищення стічних вод СПБО-100 загальною продуктивністю 400 м³/добу, один з існуючих аеробних стабілізаторів використовуєтья як насосна станція для подачі стічних вод на СПБО.
Очищена в блоках СПБО  стічна вода відводиться в приймальний резервуар насосної станції, звідки насосами подається на глибоке доочищення у виробничий корпус.

У виробничому корпусі проходить глибоке доочищення попередньоочищених в блоках СПБО стічних вод та їх знезараження, та зневодження  мінералізованого надлишкового активного мулу.

Для підвищення ефективності фільтрації стічних вод та зневодження мінералізованого мулу  в трубопроводи дозується розчин поліфлокулянту, для знезараження стічних вод дозується розчин гіпохлориту натрія.

Глибоке доочищення стічної води передбачується на автоматичних гравітаційних фільтрах SK-18. Фільтри працюють в автоматичному режимі, який забезпечується конструкцією фільтра і не запірної арматури, насосів. Промивання фільтра починається автоматично по мірі його забруднення. Після закінчення промивання фільтр автоматично переключаається в режим фільтрування.
Мінералізований надлишковий активний мул напірним трубопроводом подається  в приміщення зневодження на установки ОЗК-6, обладнані фільтрувальними мішками.

Приміщення реагентного господарства обладнується баком для приготування розчину солі (хлориду натрія) та його електролізу в гіпохлорит натрія, баком для накопиченння гіпохлориту та дозувальним насосом, а також баками для розчинення поліфлокулянту та насосами для його дозування.